Actualiteit

In april en mei 2017 zond de NTR de tv-serie Max Zoek Rust Uit, waarin ik verslag doe van mijn passie voor yoga en meditatie. Voor de serie filmden we in Nederland en India. De serie is terug te vinden op www.uitzendinggemist.nl. In de interviews rond de serie werd ook ingegaan op mijn huidige leven. Een gedeeltelijk overzicht op de pagina PERS.

—————————–

In mei 2017 hield ik in Utrecht een lezing voor het Republikeins Genootschap, deels gebaseerd op mijn artikelen en reportages over de Nederlandse monarchie. Hierbij het volledige overzicht:

November 2014: Voor NRC Next schreef ik een opiniestuk over Nederlandse tradities zoals Zwarte Piet en het Koninghuis. Het werd oorspronkelijk gepubliceerd rond de jaarwisseling, maar was dankzij het hernieuwd oplaaien van de discussie rond Zwarte Piet in oktober opnieuw het meest-bekeken artikel op de website van NRC.nl: “Traditie-liefhebbers, luister eens naar critici. Soms hebben ze gelijk”.

April 2013. In Maarten! schreef ik over de onzichtbaarheid van ons koningshuis in het buitenland.  Lees hier mijn column over de “Onzichtbare Oranjes”

On April 3 The Wall Street Journal published my opinion article entitled “It’s 2013. Abolish The Dutch Monarchy”

De Volkskrant translated the article and ran it with the headline: ‘Het is 2013. Hoog tijd om eens op te houden met de monarchie’

Met Rob Stenders sprak ik verder over dat artikel in zijn 3FM rubriek “De Complimentenman”

Voor Westermans Nieuwe Wereld (KRO, NL3) maakte ik deze tv-reportage over de monachie.

Met democratie heeft een monarchie weinig te maken….Lees hier mijn column uit 2008 in de KRO gids

Voor mijn boek Max & The City (2002) schreef ik het hoofdstuk : VAN DE PRINS GEEN KWAAD.

—————————–